fix i källaren

Hej! 
Hoppas ni har det bra, det har vi! 
Igår på förmiddagen åkte jag och barnen in till stan och hämtade upp min kompis Amanda, sen köpte vi med oss lite fika och åkte till Bankeryd till vår kompis Lisa med familj och hälsade på. Dom har byggt ett nytt hus som dom är nyinflyttade i, vad fint det var! Vi fikade i flera timmar, Maja lekte med deras dotter och Elias satt och fikade med oss. Vi visade honom julkalendern som gick på tv när vi var små,  "Sunes Jul" och vad han tyckte det var roligt! 
En supermysig dag med fina vänner helt enkelt! 

När vi åkte hem så köpte vi med hamburgare på vägen, herregud vad de kan äta de där små, vart får allt plats? :) 

Sen skulle vi åka iväg och köpa litermått som Kalle behövde för att kunna mäta när han skulle blanda fix till klinkern i källaren. 
Vi hade pratat mycket om hemlösa och tiggare när vi var i Bankeryd, så barnen och jag gjorde en god gärning. Jag är lite emot att ge pengar till tiggarna, just för att man inte riktigt vet om de verkligen får behålla pengarna, så vi packade ihop 2 påsar med frukt, bröd, konservburkar, värmeljus, pepparkakor och choklad från chokladkartongerna som ingen av oss tycker om. Barnen fick ge påsarna, en gav vi till en kvinna som satt utanför EKO i Jönköping, hon blev så himla glad. När vi kom ut från EKO så satt hon och åt :) 
Den andra påsen gav vi till en man som satt utanför Rosengallerian i Huskvarna, han började också äta direkt! Det kändes bra och barnen var så glada. 
Vi har pratat ganska mycket här hemma med barnen om att det finns många människor som inte har det så bra som vi. Hur tacksam man ska vara över det man har och det man får. Vi pratade mycket nu speciellt runt julen, att det finns så många barn som aldrig har och aldrig kommer få det så bra, med familj, hem, mat på bordet, julklappar mm. 
Vi berättade även efter vi hade varit i Malaysia om hur många människor där levde på gatan och barn som låg ensamma på trottoaren och sov. Jag tror det är nyttigt för barnen att förstå hur tacksam man ska vara och att det alltid finns människor som har det sämre. Att man ska tänka lite längre när man bråkar om vilket tv-program man ska titta på, vem som får saften upphälld först eller vem som fick fler julklappar. 

Nog om det. 

Igår vid 18 började vi med att lägga klinker i källaren. Vilket jobb, vi är helt möra i våra kroppar idag.

Här har vi börjat lite smått, den stora blå plastbehållaren är till centraldammsugaren. 


Maja var med och sjöng för oss under tiden. Elias kom ner och kikade emellanåt, han kollade på hockey, HV mötte Örebro och vi hörde både det ena och det andra skrikas :) 






Det tog tid, men det gick framåt:) 




Mycket grejer överallt, men slutresultatet kommer förhoppningsvis bli riktigt bra! 


Det sista vi gjorde var att lägga plattor runt kaminen, då fick vi skynda oss för fixet hade nästan börjat torka i hinken. 


Allt som allt så tog det 8 timmar. Vi har hjälpts åt med allt! Jag har också fått vara med och lägga ut fix och lagt plattor, Kalle har sågat plattorna som behövde sågas, det vågade jag inte ge mig på. Roligt hade vi också, många gånger skrattade vi och tramsade så jag trodde aldrig vi skulle bli klara. Plattorna är 10x10 cm och sitter i ark om 4x3, så vi sa att "jag behöver en fyr-etta" "har du sett en två-trea", ja ni förstår. 
Vid ett tillfälle hade jag tagit Kalles "tre-tvåa" och gjort om till en "två-tvåa och en två-etta" haha. Mitt i allt "fyr-trea och fyr-tvåa", så började jag tänka på ett gammalt program som gick på tv när jag var mindre, "En fyra för tre", då blev plötsligt det jätteroligt. Svårt att återberätta i ord, men vi hade väldigt roligt åt allt detta :) 
I början kallade Kalle fixet (som man sätter plattorna med)  för just fix, jag tyckte mer det skulle heta "mojs", ju längre tiden gick så ändrade "mojset" namn. Kalle kallade det för "bruk" istället för fix, men jag kallade det fortfarande för "mojs". När vi hade hållt på ännu längre bytte Kalle namn på fixet till "klegg" och ännu senare hette det "smet". När vi hade jobbat 6 timmar (heltidsdag för vänsterpartiet)  så sa Kalle "kan du lägga lite mojs på denna plattan" haha! 


Nu har Maja och Elias precis haft ett uppträdande för oss med en synth som Maja fick i julklapp. Maja har sjungit en låt med kanske 13 verser och Elias har rappat en hockeylåt:) 

Gott nytt år på er! 
Kram