Lördag

Här började dagen vid 8, upp och göra frukost. Barnen ville ha gröt, så det fick det bli! Tjugo i 10 åkte vi till Kungsporten för innebandyträning. 
Elias han kämpar på, tappade räkningen på hans mål efter ett tag, men så ska han ju bli innebandyproffs (eller mattelärare) när han blir stor, så det är bara att vänja sig!

Efter träningen åkte vi till K-rauta för att kolla på vindsluckor och ventiler, så här roligt tycker barnen det är på K-rauta:


Dom verkligen avskyr den affären,  men ibland så bara måste man dit!

Efter det så hängde vi på låset till hamburgerrestaurangen "Bada Bing" för att hinna slänga i oss lite lunch innan Maja skulle på sina kompisars kalas!




Gott var det och mätta blev vi! Elias det lilla matvraket äter mer än sin mamma nuförtiden. 

Sen lämnade vi Majsan i folkets park i Huskvarna på ett kalas som hennes klasskompisar hade och vi andra fortsatte hemåt. Jag satte igång med storstädning och hann med en hel del innan klockan var kvart i tre och jag var tvungen att åka och hämta kalastjejen.

När vi kom hem hade Elias kompis Liam kommit hem till oss, vi bestämde det med hans föräldrar på träningen i morse. Sen dröjde det en kvart tills nästa barn kom, Riwer och William (Riwer är Elias kompis och William är Majas). Puh, 5 barn mitt i storstädningen tänkte jag. Efter en timma ringde det på dörren igen och utanför stod ytterligare 2 kompisar till Elias som självklart också fick komma in, vilket innebär att vi har haft 7 barn här i eftermiddag:) Vid sådana här dagar så är jag väldigt tacksam över att vi har ett så stort hus. härligt när dom kom OCH när dom åkte! :) Är så glad att barnen har så många kompisar!


Jag har även hunnit med att plantera om mina växter lite idag. Ni som känner mig vet att det är få materiella ting som gör mig så glad som blommor och växter, jag har alltid blommor på borden och jag sköter mina växter som bebisar:)

Nu ska vi se, det måste vara förförra påsken, alltså för snart 2 år sen som dom hade lite olika tävlingar på fritids där man i påskens tema kunde vinna gula saker. Elias vann en citron som vi gjorde citronvatten av, sen torkade jag kärnorna ett par dagar innan vi satte dom i jord. På bilden här nedan är resultatet nu snart 2 år senare, växten till vänster på bilden är från citronkärnorna! 



Den andra växten kommer från en väldigt gammal dam som jag var hos i hemtjänsten. Hon gav mig den och då var den ca 2 cm hög och helt utan blad. Ska bli spännande och se vad det blir av den tillslut. Den gamla damen har tyvärr lämnat jordelivet så jag kan inte fråga vad det är heller.

Nu för en liten stund sen åt vi Tacos till middag,  en storfavorit hos barnen.
Barnen myser i skrivande stund i sina puffar i sitt egna vardagsrum med Mello och chips, här nere blir det film och slappande resten av kvällen, kroppen behöver det efter allt städande.


Kram o trevlig kväll!